Integratieve Kindertherapie


Opgroeien en groot worden lijken vanzelfsprekend. Toch kunnen zich in het leven van kinderen moeilijkheden voordoen waar je als ouder geen pasklaar antwoord op hebt. Integratieve Kindertherapie kan uitkomst bieden.

Een brede blik

Elk kind is uniek en vraagt een eigen benadering. Daarom staat in de Integratieve Kindertherapie het kind centraal en niet de klacht. Een klacht heeft immers vaak verschillende facetten: vanuit het gezin, de ontwikkeling, sociaal, fysiek, medisch en emotioneel. Daarom kijk ik naar het kind als geheel.

"Voor alles wat kinderen belemmert om heel te zijn."Bettyna de Levie

Gevoel, denken en doen

In de therapie komen niet alleen het gedrag, maar ook de gevoelens en gedachten van uw kind aan bod. Ik creëer een veilige en prettige sfeer met behulp van speelse werkvormen: van een spelletje tot knutselen en van tekenen tot verhalen vertellen. Al doende krijg ik een goed beeld van uw kind. Ook uw kind zelf krijgt op deze manier meer zicht op de situatie en hoe hij die beleeft.

Innerlijke kracht

Door te vertrouwen op zijn eigen kwaliteiten ervaart het kind zijn mogelijkheden. In de therapie help ik uw kind zijn innerlijke kracht en wijsheid te hervinden, zodat hij die kan inzetten bij de problemen waar hij tegenaan loopt. Dit is mijn uitgangspunt in het proces van verandering en groei.